UPPSALA

2011-12-23
15:11:03

Julfest hos Röda Korsets Uppsalakrets
För ett tag sen var delar av styrelsen på svenska Röda Korsets Uppsalakrets julfest. Det bjöds på många intressanta tal och musik. Bland det roligaste under kvällen var att vi fick en chans att prata lite med Eva von Oelreich, som är ordförande för svenska Röda Korset (SRK). Hon valdes in som ordförande under Röda Korsets riksårsmöte i juni i Norrköping (SRK håller riksårsmöte hålls var tredje år, till skillnad från RKUF som har det varje år, i år i Göteborg!).

Eva, Linn, Jocke, Sofia

Eva har arbetat internationellt för Röda Korset och vi fick intrycket av en engagerad ordförande med mycket idéer och som verkligen brinner för det hon gör. Verkar vara gemensamma drag för ordföranden även inom RKUF.....

Eva är alltså ordförande för SRK på nationell nivå, inom RKUF är det Martina Anlér som har den posten, missa inte hennes blogg: http://rkuf.se/humanitetsbloggen/. Martina är ordförande i förbundsstyrelsen. Här ser du vilka som ingår i förbundsstyrelsen: http://rkuf.se/kontakt/styrelsen/.

Förutom nationella ordföranden finns det lokala ordföranden för varje krets (som det heter i SRK) och förening (som det heter i RKUF). Här i Uppsala har vi i RKUF vår otroligt drivna ordföranden Lisa Pettersson, som finns presenterad sen tidigare här på bloggen.

Med detta vill vi i styrelsen passa på att önska alla fantastiska frivlliga, medlemmar och verksamhetsledare en riktigt god jul och gott nytt år! Tack för det här året, så ses vi och fortsätter jobba för en mer human värld 2012!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: