UPPSALA

2014-03-27
10:45:44

Släck ljuset och tänd en låga!

Nu på lördag 29 mars 20.30-21.30 går världens största miljömanifestation, Earth Hour, av stapeln då hundratals miljoner människor världen över visar sitt engagemang för klimatet genom att släcka ljuset under en timme. Delta du också! Bjud hem nära och kära på en middag med levande ljus, ta en kvällspromenad och titta på stjärnorna eller vila ögonen en stund. Valet är ditt, släck ljuset och ha en trevlig kväll!  

 

Vill du veta mer om Earth Hour, få reda på vilket årets Earth Hour tema är eller kanske få receptet på Earth Hour bakelsen för 2014? Kika in här: http://www.wwf.se/vrt-arbete/klimat/earth-hour/1415461-earth-hour-2014 och kom ihåg: genom att släcka kan vi tillsammans bidra till en ljusare framtid, varenda ljus räknas! 

 

Hälsningar 

Kommunikatören

 
 
 
 

 


2014-03-25
12:19:20

”En skugga som ökar handlingsutrymmet”

Igår hade RKUF Uppsala glädjen att kunna välkomna medlemmar och andra intresserade att komma och ta del av en föreläsning om hur det är att arbeta med fredsarbete i Palestina. Föreläsaren för kvällen var Julia Eriksson Pogorzelska som under tre månaders tid var en del av följeslagarprogrammet i Palestina. Som följeslagare ska man försöka bidra till fred och genom solidaritet stödja utsatta grupper. Syftet är att deras blotta närvaro i ett konfliktdrabbat område ska bidra till att dämpa våld och främja respekten för folkrätten.  ”En skugga som ökar handlingsutrymmet” blev Julias beskrivning av följeslagarnas funktion.    

 

Som åhörare bjöds man på en mycket intressant presentation och vi från RKUF Uppsala tackar Julia för att hon ville komma och dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter. För dig som vill veta mer om livet som fredsarbetare i Palestina eller som kanske missade föreläsningen rekommenderas denna länk: http://foljeslagarprogrammet.se/foljeslagarna/julia-eriksson-pogorzelska/ Där man kan ta del av både Julias och andras upplevelser.

 

Hälsningar

Kommunikatören 

 

 
 

 


2014-03-18
14:17:51

Styrelseledarutbildning

Den 23 februari tillträdde en ny styrelse för RKUF Uppsala och nu i helgen var det dags för en inspirerande utbildning i Stockholm tillsammans med lokalföreningar från Linköping, Norrköping samt Stockholm Nord och Syd.

 

Utbildningshelgens första dag började med en genomgång av RKUF kampanjen #Haffad. Därefter studerades RKUF:s styrdokument och efter en hel del teori blandat med lite praktiska övningar blev det lunch i form av falafel med många goda tillbehör. Återstoden av dagen bestod sedan av föreläsningar kring hur styrelsearbetet fungerar och hur ett år för styrelsen kan se ut. Att få insikt i hur de andra lokalföreningarna arbetade och strukturerade sitt verksamhetsår gjorde det till ett riktigt inspirationspass och en bra avslutning på dagen. 

 

Söndagen inleddes med en matnyttig föreläsning om föreningsekonomi. Denna följdes sedan åt av en introduktion i främjar och härskartekniker, ett område många av utbildningens deltagare uppskattade att få en inblick i. Därefter fick varje styrelse tillsammans diskutera rollfördelningen inom styrelsen. Eftersom vi i Uppsala redan delat upp de olika posterna mellan oss passade vi på att gå igenom mer specifikt vad varje enskild roll innebär i ansvar och arbetsbörda. Rollfördelningen blev det avslutande passat innan det blev vegetarisk lunchbuffé på en närliggande restaurang. Eftermiddagspasset bestod främst av att varje styrelse fick verksamhetsplanera, vilket var ett utmärkt tillfälle att börja fundera kring och strukturera de olika visioner vi har för vår förening. Dagen avslutades sedan med fika, utvärdering och en gruppbild tillsammans med förbundsstyrelsens ordförande Hala Mohammed. Vi från RKUF Uppsala passade även på att ta en gemensam #Haffad-bild.

 

Helgen kan sammanfattas som såväl rolig och givande som intressant och tankeväckande och gav oss alla i RKUF Uppsala lite nya verktyg för att kunna göra ett så bra jobb som möjligt i vår förening.    
 
Hälsningar 
Kommunikatören