UPPSALA

2013-06-10
00:38:43

Riksårsmötet i Umeå 2013
Kan vi bara inleda med att få konstatera: VILKEN HELG! Ett fantastiskt taggat och vackert Umeå bjöd på fint väder, fina engagerade, mysig manifestation, många heta diskussioner och mycket mycket mer.
 
Uppsalas ombud (5 stycken) anlände i Umeå med snabbtåget på fredagen. Efter att ha lämnat av packningen på STFs vandrarhem skyndade vi oss iväg till Midgårdsskolan där riksårsmötet höll till. Vi hann få i oss en bit mat innan en presentation av motioner, propositioner och valberedningens förslag till förbundsstyrelsen hölls. Därefter fortsatte årsmötet med ett påverkanstorg vilket innebar att man fick möjlighet att diskutera motioner och propositioner med övriga ombud och även göra yrkanden om man ville det. Efter 4 timmar påverkanstorg var det dags för middag och därefter kvällsaktivtet som bestod av att göra skyltar inför lördagens manifestation "Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt?". 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
Kl. 10.00 på lördagen fortsatte årsmötet och vi tog beslut kring motioner och propositioner. Det hölls även utfrågning av kandidaterna till styrelsen och valberedningen samt utdelning av priset årets HENry som gick till Jessica Zhang. Framåt kvällskvisten blev det sedan dags för att promenera till ett torg centralt i Umeå för vår manifestation. Filtar breddes ut, skyltarna hängdes upp, vår förbundsordförande Hala Mohammed höll tal och därefter bjöds det på uppträdanden av lokala musiker. Efter manifestationen gick vi till Ungdomens Hus vid hamnen där Umeås lokalförening hade förberett härliga kvällsaktiviteter. Musikfrågesport, air hockey, pingis, biljard, kubb och mycket mer fick vi sysselsätta oss med under resten av kvällen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
På söndagen blev det dags för riksårsmötet att välja nya ledamöter till förbundsstyrelsen, en ny valberedning, en ny verksamhetsrevisor samt ersättare till verksamhetsrevisorn och en revisor. Man hann också ett tal av Espen från Röda Korsets Ungdomsförbund i Norge, ett tal av Svenska Röda Korsets vice ordförande Bo Hermansson samt avtackning. Mötet förklarades avslutat och Uppsalas ombud hann med både lite lunch och en snabb fika på stan innan tåget gick. 
 
 
 
 
Som sagt går det att sammanfatta helgen som otroligt givande, intressant och rolig. Det var ett gäng nöjda men aningen trötta ombud som satte sig på tåget hem till Uppsala.
 
Uppsala ♥ Umeå