UPPSALA

2013-08-27
17:37:00

Välkomna till en ny termin med RKUF Uppsala!
Skolorna har börjat dra igång igen men som tur är verkar sommarvädret hålla i sig ett tag till. Vi hoppas att alla våra medlemmar och frivilliga har haft en riktigt härlig sommar och vilat upp sig inför en rolig och givande höst med oss. 
 
Något som drog igång redan under sommaren var Ungdomförbundets värvningskampanj #Haffad. Eftersom vi vill att så många som möjligt ska kunna bli medlemmar hos oss och kunna ta ställning för medmänsklighet och humanitet så är medlemskapet för alla nya medlemmar mellan 10-24 år gratis fram till 30 september. Det är hur enkelt som helst, fyll bara i detta formulär (https://docs.google.com/forms/d/1vMD4E6xtJYJtdod4V4_IrdPt0hfgpXIuvgN1kj1Z1qQ/viewform?pli=1) och klicka på "Skicka" så har ni tagit ställning och gjort skillnad!
 
Ny termin innebär förstås också att Infomöte och Ideologiutbildning på gång!
Infomötet kommer alla verksamheter vara representerade och det kommer finnas möjlighet för nya intresserade frivilliga att lyssna, ställa frågor och gå med i olika verksamheter. Mötet hålls den 18 september kl 19.00 på Träffpunkten (Trädgårdsgatan 16, mittemot ÖG nation). Vi bjuder förstås på fika, så ta med dig en vän eller två!
 
Sedan kommer vi också hålla i Ideologiutbildning den 3 oktober kl 17.30-21.00 även denna på Träffpunkten. Idéutbildningen är en utbildning som vi vill att alla våra frivilliga ska ha gått då den handlar om organisationen och hur vi arbetar och fungerar. Men självfallet är alla som är nyfikna och intresserade välkomna att delta! Anmälan gör man genom att maila [email protected]. Maila då också om ni vill ha någon specialkost då vi bjuder på middag. 
 
Ännu en gång, välkomna till en ny termin med oss!
 

2013-08-27
17:13:35

På Flykt är ingen utflykt!

Gör mänskliga rättigheter till något som kan kännas och upplevas! Just nu söker Röda Korsets Ungdomsförbund spelledare till rollspelet På Flykt i Uppsala.

Vi söker dig som vill beröra, skapa diskussion och väcka tankar kring hur det kan vara att tvingas lämna sitt hemland. På Flykt är ett textbaserat rollspel som är tänkt att fungera som en ögonöppnare och ge eleverna en känsla och förståelse om hur det kan vara att vara på flykt.

Uppdragsbeskrivning

Du är en person som står bakom Röda Korsets humanitära värderingar, tycker om att tala inför en grupp, är 16 – 31 år och kan utföra minst 3 spel för skolklasser under höstterminen 2013.

Det finns ett väl genomarbetat manus och material som du kommer lära dig att använda på den obligatoriska utbildningen, som är särskilt anpassad för uppdraget. Rollspelet utförs alltid två och två och ni har löpande handledning under uppdraget.

Sök nu

Mejla intresseanmälan till Tahra Åhrberg på [email protected]

Sista ansökningsdatum är 5 september

Mer info om Ungdomsförbundet och På Flykt finns på rkuf.se