UPPSALA

2012-03-25
15:52:11

Konstituerande styrelsemöte!
I fredags hade äntligen den nya styrelsen för Röda Korsets ungdomsförbund i Uppsala sitt första styrelsemöte för styrelseåret 2012. Den nya styrelsen, som röstades in på föreningsårsmötet, består av ordförande Lisa Pettersson, vice ordförande Linn Erkki, kassören Simon Ekizean, ledamöterna Sofia Gullberg, Rebecca Rix, Viktoria Strid, Johanna Öhrling samt Sandra Hautkamp. Med andra ord ett järngäng på åtta personer som ska styra föreningen på bästa möjliga sätt genom verksamhetsåret 2012.

På vårt första möte fördelades styrelsens olika poster ut vilket tog i princip hela mötet, dvs. 2 timmar! Men jag tror att alla blev nöjda med slutresultatet och känner sig taggade på att komma igång med arbetet att stötta och hjälpa föreningen. De nya personerna och deras poster kommer att presenteras i ett blogginlägg inom en snar framtid!

Förutom första styrelsemötet har den nya styrelsen även hunnit med en styrelseutbildning vid Röda Korset i Stockholm. På utbildningen gick vi igenom de styrdokument som RKUF ska jobba utefter under det kommande året. Vi gick även igenom vad en styrelse är till för, hur ekonomin i en styrelse ska skötas och hur vi bäst kan kommunicera ut vårat budskap. På styrelseutbildningen deltog även styrelser från lokalföreingarna i Stockholm och Linköping.

Håll utkik här på bloggen för en kommande presentation från alla styrelsemedlemmar! Och tack än en gång till de styrelsemedlemmar som avgick vid föreningsårsmötet, Emelie, Jocke, Joanna och Stina!
Mvh Styrelsen genom Sofia Gullberg