UPPSALA

2011-11-29
16:29:37

Rollen som verksamhetsansvarig
Sugen på att kandidera till RKUF:s styrelse? För att det ska bli lättare att förstå vad man egentligen gör i RKUF Uppsalas styrelse har alla styrelsemedlemmar skrivit lite om sin roll. Först ut är beskrivningen av hur det är att vara verksamhetsansvarig:

Att vara verksamhetsansvarig i RKUF:s styrelse innebär att man är en länk mellan styrelsen och verksamheterna. Det handlar om att informera verksamheterna om utbildningar (t.ex idéutbildningen) som hålls, påminna dem om att söka pengar i tid och vidarebefordra vad styrelsen har beslutat om. Det handlar också om att svara på frågor från verksamheterna, hänvisa vissa frågor vidare, vara ett bollplank till verksamhetsledarna, ta fram information och vid varje styrelsemöte uppdatera styrelsen vad som är på gång i alla verksamheter. Efter varje styrelsemöte är det mycket information som skall ut, så det är bra om du som söker är organiserad och någorlunda effektiv på att kommunicera via mejl.

Att vara verksamhetsansvarig är en riktigt rolig uppgift, som egentligen handlar om att hålla sig uppdaterad vad som sker och hela tiden vidarebefordra information som kan utveckla verksamheterna. Man jobbar alltid för verksamheternas bästa och försöker bistå verksamhetsledarna så mycket som möjligt.

Gillar du att ha kontakt med mycket folk, vara lite av en spindel i nätet och inte räds varierande uppgifter, så är verksamhetsansvarig något för dig! Man får en otroligt bra insyn och känner sig delaktig i RKUF:s alla verksamheter, då man tätt inpå följer allt som sker - och det är mycket!

Har du frågor om denna post? Kontakta Linn ([email protected]) eller Emilie ([email protected]).

2011-11-20
21:13:53

Storträffen har julmys!
I fredags var det så dags för Vänner emellan Storträffen att ha en storträff! Dessa träffar går ut på att frivilliga från RKUF och ungdomar från runt om i Uppsala samlas och hittar på roliga aktiviteter tillsammans. I fredags stod julbak och pepparkakshustävling på schemat. Striden var jämn, så tillslut utropades båda husen till vinnare och alla fick dela på förstapriset, en chokladask (som snabbt gick åt). Här nedan följer lite bilder från kvällen:




2011-11-17
21:18:29

Hipp Hipp Hurra, 100 år idá!
Några av er kanske redan har sett det, att Röda Korset i Uppsala firar 100 år i år? Detta firades med pompa och ståt för ett par veckor sedan. Men vad ni kanske inte visste var att även vi ungdomar var med i svängen redan då. Som bevis ser ni på bilden en kopia av det första protokollet där vi ungdomar omnämns. Där går att läsa följande:
"Ungdomsgruppen samlas första gången till arbete den 17 november"
Det är alltså idag för exakt 100 år sedan! Självklart har det hänt en hel del innan vi hamnade där vi är idag. Men det är en annan historia.
Så grattis alla RKUF:are i Uppsala, det är ett anrikt arbete vi utför!
Till sist ett stort tack till Marianne som letat fram de gamla protokollen och gett oss kopiorna!

2011-11-16
22:00:26

Verksamhetsplanering!
Mellan klockan 17.30 - 20.30 har styrelsen suttit tillsammans med två konsulenter och verksamhetsplanerat inför 2012! Vi planerar att bli ännu bättre och på vilket sätt får ni se mer av under 2012!

2011-11-16
13:53:40

RKUF Uppsala skaffar fanpage!
Nu är det stora förändringar på gång här. Efter diskussion i styrelsen har beslutet fattats att nyhetsbrevet kommer att läggas ner. Vi ansåg att det är dags för förändring och att många av våra medlemmar använder flera av våra andra kanaler för att hitta vår information. Därför har vi nu skapat en Facebook fanpage. På denna sida kommer ni att kontinuerligt kunna läsa om vad som är på gång i föreningen. Detta ska göra det lättare för alla att ta del av informationen och inte bara för er som redan är medlem i vår Facebookgrupp. Bloggen kommer rulla på som vanligt och här kommer ni som sagt kunna läsa mer om vad som är på gång i verksamheterna och läsa annan mer detaljerad information! Så nu vill vi att alla våra trogna RKUF:are ska gå in på vår fanpage och trycka på "gilla" så att vi kan få fler att vara med oss och göra skillnad!
Här hittar ni vår fanpage:
http://www.facebook.com/pages/RKUF-Uppsala/294954040526828

2011-11-15
10:08:29

Styrelsemöte!
Igår den 14:e november var det dags för styrelsemöte! Det var inte bara styrelsen som deltog vid detta mötet utan även den tillsatta valberedningen. Fokus under mötet låg därmed till stor del på valberedningen som ska sätta igång sin jakt på nya styrelsemedlemmar snart. Mer information om hur du söker och hur det går till kommer du kunna läsa mer om här i bloggen i ett senare inlägg. Vet du redan nu att du är intresserad av att kandidera går det bra att maila [email protected]!
I övrigt så diskuterade vi vad som hänt sedan sist och planerade kommande aktiviteter och gick igenom hur läget såg ut för alla verksamheter! Vi gick noggrant igenom alla verksamheters nuvarande ekonomiska läge då vi nyligen fick igenom vår ansökan om stöd från SRK. Respektive verksamhetsansvarig från styrelsen kommer att maila ut dessa siffror till verksamheterna.
Vi tog även ett beslut om att nyhetsbrevet kommer att upphöra och all information kommer publiceras i andra kanaler. Slutligen diskuterade Lisa en punkt som hette "Vårduppropet" en idé som väcktes under MOVE en träff för hela RKUF som skedde under helgen. Detta upprop handlar om att samla namnunderskrifter för att få så många som möjligt att skriva på för att papperslösa ska kunna få vård! Men detta kommer Lisa skriva ett inlägg om senare här i bloggen, så håll utkik här!
Till sist vill vi bara passa på att påminna om den asylföreläsning som sker ikväll klockan 18-20 på Träffpunkten!

2011-11-05
11:01:51

Idéutbildning!

Just nu pågår idéutbildningen där trettio nyfikna rkuf:are ska få lära sig mer om Röda korset! I köket står Emilie och Joanna och fixar lunch o fika så koncentrationen är på topp under dagen! Och var inte orolig - skulle du missat dagens utbildning så kommer det en ny chans i vår!