UPPSALA

2014-05-23
13:06:00

Kom ihåg!

Nu på söndag 25 maj är allt annat än en vanlig söndag. Dagen till ära är det både Mors dag och val till Europaparlamentet. Med andra ord; två saker man inte vill missa. Så förutsatt att Du inte har förtidsröstat, läs på om valet och vad olika partier står för och försök skapa Dig en bra uppfattning om vem som bäst företräder Dig och just Dina åsikter. Läsa på om valet kan Du göra här: http://www.val.se/val_ep_2014/ och här: http://www.eu-upplysningen.se/eu-valet/. Så använd Din röst och möjlighet att påverka och rösta för humanitet, kärlek och respekt!

 

Även när det gäller Mors dag kan lite förberedelser vara i sin ordning. Köp en blomma, lite choklad eller ring och önska mamma en fin dag och tala om för henne precis hur underbar och fantastisk hon faktiskt är. Återigen; mycket kärlek och respekt. Trevlig helg!

 

Hälsningar

Kommunikatören

 

Uppmärksamma mamma på Mors dag. Kanske med en blomma?
 
 

 


2014-05-22
16:51:49

Terminsavslutning

Igår var det dags för terminsavslutning för RKUF Uppsala efter en händelserik vårtermin. Efter lite sista-minuten ändringar på grund av oförutsägbart väder hölls avslutningen inne i Röda Korsets lokaler på Träffpunkten. Styrelsen bjöd på middag bestående av en matig och fräsch pastasallad där man kunde hitta allt från marinerad tofu och avokado till fetaost och hummus. Att få komponera sin egen sallad efter tycke och smak blev uppskattat och alla gäster tycktes hitta något det tyckte om.

 

Efter middagen ordnades en kort tipspromenad på innergården utanför Träffpunkten. Två och två fick gästerna göra sitt bästa för att besvara frågorna och det vinnande laget fick en fin RKUF-kasse med lite smått och gott som pris.

 

Det var kort sagt en riktigt trevlig kväll och vi i styrelsen vill tacka alla som kom! För många markerar terminsavslutningen att terminen med RKUF är slut men faktum är att det ännu finns en del viktiga saker inplanerade. Idag 22 maj anordnas en fondsökarkväll på Träffpunkten där det ges en introduktion i hur man söker bidrag till sin verksamhet. Även denna gång bjuds det på god, vegetarisk middag. Den 13-15 juni har väl ingen missat att RKUF:s riksårsmöte äger rum här i Uppsala. En sann höjdpunkt för föreningen och en bra start på sommaren. Alla som är intresserade av att vara med och påverka framtiden för RKUF är varmt välkomna att komma på en diskussionsträff där RKUF Uppsalas ombud kommer att diskutera handlingarna inför Riksårsmötet. Det finns ett evenemang upplagt på Facebook. Läs mer och anmäl dig här: https://www.facebook.com/events/1432340303683340/

 

Hälsningar

Kommunikatören

 

 
Ekologiska grönsaker, hemmagjord dressing och hummus; det fanns många alternativ att välja bland.  
Det rådde en riktigt trevlig stämning runt matbordet och sommarplaner var ett populärt samtalsämne. 
Klarblå himmel och strålande sol. Innergården vid Träffpunkten var som gjord för en somrig tipspromenad. 

 

    


2014-05-21
12:24:23

Blodomloppet 2014

Igår gick årets upplaga av blodomloppet av stapeln i Uppsala. Det vackra vädret höjde stämningen bland det drygt 14 300 anmälda deltagarna, som i sina färgglada tröjor ledde tanken till sommarens blomsterängar. Banan gick utmed natursköna vägar, från Studenternas IP söderut under bron för Kungsängsleden, förbi Lundellska skolan, uppför genom Ulleråkersområdet och sedan ned mot Fyrisån. Även om det stundtals blev lite trångt på vägarna var det, enligt undertecknad, ett riktigt trevligt lopp och vid målgång kunde samtliga deltagare glädjas åt Blodomloppets egen medalj, en funktionströja i härlig turkos samt frukt och dryck. En inte helt fel avslutning.

 

Alla Ni som inte var med denna gång; tveka inte att anmäla er till nästa års Blodomlopp. Det gör gott för både kropp och själ.   

 

Hälsningar

Kommunikatören 

 

 
 
 
 

 

 


2014-05-08
16:20:00

Röda Korsets Dag
Idag 8 maj är det Röda Korsets dag då man världen över firar att Röda Korset funnits i hela 150 år! RKUF Uppsala har idag befunnit sig ute på campus Engelska Parken för att informera om vår verksamhet och sprida Röda Korsets och RKUF:s budskap. 
 
I dagarna har också det andra numret av RKUF:s nyhetsbrev färdigställts och börjat skickats ut. Har Du ännu inte fått något nyhetsbrev och vill ta del av dess innehåll? Skicka ett mail till [email protected] så ordnar vi det så snart som möjligt!
 
Trevlig Röda Korset-dag! 
 
Hälsningar 
Kommunikatören 
 
 
Tummen upp för Röda Korsets dag! Lisa och Jaś står glada och redo att informera om RKUF och dela ut en och annan godis.