UPPSALA

2013-05-26
19:46:00

Kulturernas Karneval
Tillsammans med Svenska Röda Korset stod vi i Botaniska trädgården hela helgen under Kulturernas Karneval. Det såldes fika, förstahjälpen-kit, tygpåsar, armband m.m. Vi informerade om våra verksamheter och sökte folk till årets sommarskola. Dessutom bjöds det på frågesport med chans att vinna presentkort på Röda Korsets alldeles egna second-handbutik Kupan! Otroligt fint väder på lördagen lockade mycket folk till våra tält, medan det var lite lugnare under söndagen med småregn i slutet av dagen vilket gjorde att vi bestämde oss för att packa ihop. Sammanfattningsvis en trevlig och givande helg som kan ha åstadkommit en och annan solbränna. 
 
Hannah och Tahra från styrelsen i Botaniska trädgården. 

2013-05-19
16:34:00

Film, Fika & Fairtrade
RKUFs eminenta Rättvis Handel-grupp stod som värdar för ett Fairtrade-event som höll till i Sensus lokaler på söndagen. Trots krångel med tekniken lyckades Rättvis Handel-gruppen leverera en lärorik eftermiddag om Fairtrade. Det bjöds först på en kortare föreläsning om vad Fairtrade är och vad det innebär samtidigt deltagarna fick fika (Fairtrade förstås). Därefter hölls en härlig chokladprovning där man fick prova på en massa olika Fairtrade-choklader. Som avslutning fick deltagarna även med sig en goodie-bag med sig hem! Ett stort tack till Rättvis Handel-gruppen för att ni upplyser oss om Fairtrade!
 
 
 

2013-05-15
21:47:00

Sommaravslutning
På onsdagen samlades ett härligt gäng rkuf:are för en gemensam sommaravslutning på bakgården till Träffpunkten. Kvällen bjöd på blå himmel, skinande sol, trevligt umgänge och många skratt. Tillsammans grillade vi korv, bananer med choklad och gick tipsrunda. Vi fick även besök av självaste förbundsordförande Hala Mohammed som kommit för att hälsa på oss här i Uppsala. En mycket trivsam kväll helt enkelt. Nu tar vi välförtjänt sommarlov och laddar upp ordentligt inför hösten!
 
 
 

2013-05-12
22:37:00

RKUF-armband till förmån för Syrien
PR-gruppen samlades en eftermiddag för att tillsammans göra ett gäng RKUF-armband. Resultatet blev såhär och armbanden går nu att köpa för 40 kr styck och då går alla pengar oavkortat till Röda Korsets insamling till Syrien. Möjlighet att köpa ett armband kommer finnas på bl.a. Idéutbildningen imorgon (måndag 13 maj) eller Sommaravslutningen på onsdag (15 maj). Så se till att köpa dig ett armband, bär upp det med stolthet och gör skillnad för Syrien.