UPPSALA

2014-04-26
15:04:00

Sommarskolan 2014

CIS - Centrum för introduktion i skolan anordnar årligen Sommarskolan, en verksamhet med syfte att ge extra undervisning och stöd i svenska för ungdomar i åldrarna 15-20 år som nyligen anlänt till Sverige. Tyngdpunkten ligger på att stärka det svenska språket för att möjliggöra för ungdomarna att gå vidare i gymnasieskola eller annan utbildning. Denna sommar anordnas sommarskolan mellan den 16:e juni och 4:e juli i CIS lokaler på Skolgatan 53 E.

 

Röda Korsets Ungdomsförbund i Uppsala finns med som ett extra stöd under lektionerna på Sommarskolan och våra frivilliga fyller en viktig funktion som extra stöd i undervisningen.

 

Så har Du lite tid över i sommar och vill göra något roligt och meningsfullt med tiden så är sommarskolan ett utmärkt alternativ. För att få mer information är Du hjärtligt välkommen på ett informationsmöte den 13/5 kl. 18.30 i Röda Korsets lokaler på Trädgårdsgatan 16 C. Inför mötet kan Du även passa på att läsa mer om Sommarskolan på Facebook: https://www.facebook.com/groups/730039447017011/

 

Hälsningar 

Kommunikatören


2014-04-18
22:40:08

Glada påskhälsningar!

Nu har vi kommit en bra bit in på vårterminen och påsken är nu här med äggätande och mustdrickande. Tiden går minst sagt fort och det dröjer inte länge förrän valborg står för dörren och efter det vet vi alla att det inte är långt kvar förrän sommaren slår ut i full blom. Innan dess kommer det dock att hända en hel del roligt i vår förening som Du som frivillig eller medlem inte får missa.

 

En sådan sak är till exempel vår terminsavslutning som i år kommer att äga rum 21 maj. Då träffas vi för en trevlig kväll tillsmammans, äter gott och pratar terminsminnen.   

 

Se också till att boka in helgen 24-25 maj då det är Kulturernas Karneval. RKUF Uppsala kommer i år att delta under lördagen och ha ett informationsbord i ett gemensamt tält med Svenska Röda Korset i Botaniska trädgården. Så leta dig fram till oss genom folkvimlet och säg hej!

 

I väntan på dessa och andra roliga aktiviteter; se till att ha en riktigt trevlig påsk!

 

Hälsningar

Kommunikatören

 

Påskfika när det är som sötast, i dubbel bemärkelse 
 

 

 

 

 


2014-04-16
09:53:49

Fika för Syrien

Lördagen 12 april anordnade RKUF:s PR-grupp välgörenhetsfika till förmån för Syrien. PR-gruppen bestående av Sofie, Elin, Hedvig och Paulina var uppe i ottan för att baka och fixa i ordning. På menyn stod chokladbollar, kokostoppar, key lime pie, apfelstrudel, chokladmuffins, chokladtrianglar och morotskaka. Dessa ljuvliga bakverk kompletterades av ett dryckesutbud bestående av kaffe, te, jordgubbs- och svartsvinbärssaft samt hallonsmoothies.

 

Klockan tolv slog portarna till Träffpunkten upp och fikat började serveras. De kom många glada gäster som tycktes uppskatta initiativet med välgörenhetscafé och flertalet gäster valde att skänka en extra slant till Syrien utöver sitt fikaköp. Totalt sett fick PR-gruppen in 3121 kronor under dagen där hela summan oavkortat kommer att gå till Röda Korsets arbete i Syrien, till matpaket och andra förnödenheter Röda Korset bistår med. Sammanfattningsvis var det en lyckad dag och det var ett gäng trötta men nöjda medlemmar ur PR-gruppen som packade ihop efter dagens slut. 

 

Hälsningar 

Kommunikatören

 

 Hedvig och Paulina står redo att ta emot fikasugna gäster
 
Ett fat med läckerheter i ljuvlig choklad
 
En bricka med apfelstrudel, varma direkt från ugnen
 
Key lime pie - ett populärt inslag på menyn och det bakverk som tog slut först
 

 


2014-04-04
10:07:07

Svensk korruption – finns den?

Om vår självbild och svenska bolags beteenden utomlands

Rättvis handel-gruppen, som utgör en del av RKUF Uppsala, bjuder nu in till en föreläsning med Louise Brown som med femton års erfarenhet av affärsutveckling i Asien och Europa nu är aktuell med boken ”Den skenhelige svensken – korruption utan konsekvenser” som utkommer under april månad. I boken granskar Louise Brown den svenska korruptionen och får oss att revidera bilden av oss själva som västvärldens "Bror Duktig".  

 

Så hjärtligt välkomna på en intressant föreläsning 15 april kl:19-21 på Sensus studieförbund, Västra Ågatan 16, Uppsala och glöm inte att bjuda in vänner och bekanta!

 

Hälsningar 

Kommunikatören