UPPSALA

2012-11-11
18:49:00

Asylföreläsning
 
Asylföreläsning onsdag den 21 november kl 18.00

Röda Korsets Ungdomsförbund in till en föreläsning om asylrätten i Sverige. Föreläsare kommer att vara Eva Rimsten, jurist och expert på asylfrågor. Hon kommer att prata om vad det innebär att söka asyl i Sverige, hur det går till och vilka lagar och regler det finns som är avgörande. Hon kommer också att beröra mer internationella regleringar såsom Dublinförordningen. Det kommer såklart finnas chans att ställa frågor. Vi bjuder på fika!

Vissa av er har gått denna föreläsning men med en annan föreläsare, ni är såklart välkomna igen eller så får ni gärna sprida ordet helt enkelt! Föreläsningen är öppen för allmänheten.

Bjud in frivilliga i era verksamheter, kompisar, kursare, familjemedlemmar eller andra som vill upplysas.
Tiden är 18.00-20.30, platsen är Träffpunkten på Trädgårdsgatan 16.

Vill du komma på föreläsningen? Skicka ett mejl till [email protected] senast den 20 november eller klicka ja på Facebook: http://www.facebook.com/events/176131252525021/!

Hoppas vi ses!
 
Varma höstkramar,
styrelsen

2012-11-01
08:11:51

Visioner visioner visioner
På förra styrelsemötet var det dags för styrelsen att gnugga geniknölarna och visionera framtiden för RKUF Uppsala. Vart är föreningen på väg, vad är viktigt att fokusera på? 

De övergripande visionerna och planerna för framtiden som identifierades var att:
 
RKUF skall synas mer i Uppsala
Både i media och i folks närhet genom exempelvis affischer. Vi gör en massa bra som vi skall visa upp mer!
 
Öka vår mångfald
Idag har vi många studenter som frivilliga vilket vi är jätteglada för, men vi vill ha en större bredd bland de frivillig vad gäller ålder, kön, bakgrund och sysselsättning.
 
Skapa möjligheter för långsiktigt engagemang
Vi vill att våra frivilliga och medlemmar skall vilja stanna hos oss länge, något som vi tror åstadkoms genom att man känner att det man bidrar med gör skillnad. Vi vill uppmuntra alla frivilliga att gå Idéutbildningen, för att få en känsla för vad Röda Korsets ungdomsförbund står för och arbetar med.
 
Bli största RKUF-föreningen i Sverige
Detta innebär kort och gott att vi vill ha flest medlemmar och flest frivilliga! Ju fler vi är desto mer kan vi göra vår röst hörd och påverka i samhället. Ensam är inte stark, tillsammans gör vi skillnad!