UPPSALA

2012-05-29
20:18:19

Lite efterlängtade bilder från den lyckade MOROTSMOBBEN!

2012-05-28
22:23:11

Vill du stötta ungdomar som har det tufft?
Då borde du bli jourhavande kompis!

Jourhavande kompis är en chatt- och telefonjour för barn och ungdomar.
Läs mer på www.jourhavandekompis.se eller http://rkuf.se/grupper/uppsala Maila ditt intresse till [email protected]

Intresseanmälan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv.
Du måste vara 18-30 år för att söka.

2012-05-11
11:29:56

Styrelsemöte och plannering inför sommaren
Igår var det styrelsemöte och den främsta punkten var att planera inför sommaren. Det vill säga sommaravslutningen som är den 30:e maj, riksårsmötet den 8:e till 10:e i Göteborg och sommarskolan tillsammans med CIS den 13:e juni till 4:e juli.

Till sommaravslutningen har vi beställt sol och fint väder och vi har tänkt grilla i stadsparken, spela boule, kubb eller något annat spel och umgås och ha trevligt!

Angående riksårsmötet är biljetterna för de som ska åka nu bokade och vi fick reda på att de motioner RKUF Uppsala lämnat in har fått ett gott mottagande. Det blir ett givande årsmöte och det är extra roligt att ungdomsförbundet i Uppsala är så väl representerade!

Succén från förra året, sommarskolan, kommer vara i år igen och de söker fler som frivilliga. På mötet igår fick vi också rapporter från verksamheterna. Flera av verksamheterna kommer att söka fler aktiva till hösten och det är därför en god idé att anmäla intresse redan nu om du är sugen på att engagera dig i någon av våra fantastiska verksamheter!

Trevlig helg önskar styrelsen, genom kommunikatören!

2012-05-11
11:12:55

Sommarskola!
VILL DU GÖRA NÅGOT ROLIGT, GIVANDE OCH LÄRORIK I SOMMAR?

CIS - Centrum för introduktion i skola anordnar varje sommar en sommarskola med syfte att ge en introduktion i svenska och engelska för ungdomar i åldrarna 15-20 år som nyligen anlänt till Sverige. Tyngdpunkten ligger på det svenska språket för att möjliggöra för ungdomarna att kunna gå vidare i gymnasieskola eller annan utbildning.
Denna sommar anordnas sommarskolan mellan den 13:e juni - 4:e juli alla vardagar kl. 8.30-13.50 vid Skolgatan 53 E. Röda Korsets Ungdoms Förbund i Uppsala hjälper CIS med lärarstöd till lektionerna och fritidsledarstöd under raster och efter skoltid.

Som frivillig finns inga krav på tidigare liknande erfarenhet eller relaterad utbildning. Det viktigaste är att man är social och positiv som person.

Vill du ägna några dagar i sommar till en rolig aktivitet som är givande och lärorik? Tveka då inte att anmäla dig som frivillig till sommarskolan!

Ett informationsmöte kommer att hållas med frivilliga och lärare den 7:e juni kl. 14.00. Som frivillig bör man kunna ställa upp minst en heldag utav de tre totala veckorna. CIS bjuder på lunch varje dag.

För mer information eller anmälan som frivillig till Sommarskolan kontakta Sofia eller Petra senast den 3:e juni.
Sofia Gullberg tel: 073-3777724 Petra Cyrillius tel: 072-3027757