UPPSALA

2011-06-22
15:17:02

Glad Midsommar!
Glad midsommar alla RKUF:are! Vi hoppas att ni haft en fin midsommar oavsett regn eller solsken! Se till att njuta av sommaren ordentligt nu så laddar vi upp för en fantastisk höst med RKUF Uppsala!

2011-06-22
15:15:17

Riksårsmötet!
För att börja från början kanske det är bäst att berätta vad Riksårsmötet egentligen är och varför vi har ett sådant? Riksårsmötet har Röda Korsets Ungdomsförbund en gång om året för att representanter från alla lokalföreningar tillsammans ska kunna vara med och ta viktiga beslut gällande vår förenings framtid. Det är dels ett antal propositioner som är framlagda av Förbundsstyrelsen samt ett antal motioner som medlemmar från respektive lokalförening kan ha lagt fram. Under Riksårsmötet måste då alla representanter ta ställning till dessa propositioner och motioner och också rösta fram ledamöter till Förbundsstyrelsen. Kort och gott så är det ett mycket viktigt möte där vi från lokal nivå får möjlighet att påverka nationellt.

Årets Riksårsmöte ägde rum mellan den 10-12:e juni i Norrköping! Var tredje år har vi i RKUF nöjet att vårt Riksårsmöte sammanfaller med Svenska Röda Korsets möte! Därför var detta Riksårsmöte extra spännande då vi inte bara kunde utbyta erfarenheter med representanter från RKUF men även med representanter från SRK! Under dagarna tog vi viktiga beslut och diskuterade motioner och propositioner och fick fråga ut de som kandiderade till Förbundsstyrelsen. Vi fick även lyssna till spännande anförande av såväl vår egen ordförande, Martina Anlér men även SRK:s dåvarande ordförande Bengt Westerberg och nuvarande ordförande Eva von Oelreich. Vi fick också se en otroligt gripande teater om hur det kan vara att komma som ensamkommande flykting med Ubah Musse (som även ska sommarprata på p1 den 15:e augusti). På kvällarna var det aktiviteter med de andra representanterna från RKUF på militärförläggningen där vi övernattade. På lördagen firades det lite extra då RKUF fyllde 15 år samt med en gemensam bankett för RKUF och SRK. För att försöka sammanfatta det hela så var det en mycket lyckad helg där vi tog viktiga beslut som kommer att leda vår lokalförening framåt under det närmsta året men det gav också oss representanter en bra möjlighet att utbyta erfarenheter med andra lokalföreningar och på så sätt kan vi även genomföra förbättringar på lokalnivå!

Ni kanske då blir nyfikna om vad vi faktiskt beslutade under vårt Riksårsmöte? Kika in på den här länken så kan ni läsa lite kortfattad om de besluts som fattades: http://rkuf.se/blog/nyheter/riksarsmotet-visade-vagen/

2011-06-22
15:14:19

Vårruset!!!
Styrelsen i RKUF Uppsala samt Kompisgruppen sprang den 26:e maj Vårruset tillsammans med cirka 3000 andra motionärer! Alla var taggade till max och iklädda RKUF t-shirtar med våra sju grundprinciper tryckta på ryggen och på så sätt hoppades vi att kunna kombinera lite nytta med nöje! Vem som vann förtäljer inte denna historia men vi var ett mycket vältränat lag och alla tog sig runt, springandes eller gåendes, på under 45 minuter! Efter loppet vart det lite välförtjänt picknick och det började redan smidas planer inför nästa Vårrus! Så se till att börja träna nu så springer vi allihopa nästa vår!

2011-06-22
15:13:20

Sommaravslutning!
Marshmallows, sol och trevligt sällskap kan kort sammanfatta RKUF Uppsalas sommaravslutning som vi hade den 10:e maj! Det var runt 20 glada RKUF:are som kom till Stadsparken för lite grillat och försommarhäng! Istället för att tråka ut er med en grundlig genomgång om vad som grillades och vilka som kom dit så får ni se lite bilder från kvällen!

2011-06-21
15:25:00

Välkommen till RKUF Uppsalas nya blogg!
Äntligen har dagen kommit då vi presenterar vår helt nya blogg! Denna blogg är till för alla er som inte känner till oss sedan tidigare och ni kanske är nyfikna på vad vi gör och vill läsa mer. Men självklart är bloggen också till för RKUF Uppsalas medlemmar där ni ska få möjlighet att förmedla vad som händer i er verksamhet och på så sätt ska det vara lättare för alla att uppdatera sig om vad som händer i vår förening!
Det kommer finnas kategorier för varje verksamhet så att det ska vara lätt att läsa inlägg gällande varje specifik verksamhet! Vi hoppas även att denna blogg ska göra det lite lättare för alla er läsare och medlemmar att ställa frågor. Är det något du undrar över, eller vill kritisera eller berömma, tveka inte att skriva en liten rad i kommentarsfältet!
Vi hoppas att ni ska få mycket trevlig läsning här framöver!