UPPSALA

2012-04-26
11:52:21

Styrelsemöte 24/4
Ännu ett styrelsemöte har gått av stapeln och vi hade som vanligt en hel del att gå igenom. Vi planerade bland annat de kommande aktiviteterna; asylföreläsningen den 3 maj och verksamhetsledarutbildningen den 5 maj. Datumet för sommaravslutningen är också satt. Det är den 30 maj och vi hoppas att så många som möjligt kan komma! Det kommer att bli god mat, roliga aktiviteter och trevligt umgänge.

De olika verksamhetskontakterna gav även rapporter om hur det går för de olika verksamheterna. Flera grupper söker fler aktiva, bl.a. PR- gruppen och Rättvis Handel och det är mycket som händer i alla olika grupperna nu under våren.
Slutligen fick vi också en rapport om det ekonomiska läget och information angående Riksårsmötet som är i början av juni.

Vänliga hälsningar Styrelsen genom Kommunikatören Johanna Öhrling

2012-04-23
20:32:45

PR-Gruppen rekryterar!
RKUF Uppsala kommer under våren att tillsätta en ny PR-grupp!

Är du kreativ och intresserad av marknadsföring?

Då är PR-gruppen något för dig!

PR-gruppen är en verksamhet som jobbar med att sprida information till allmänheten och till våra medlemmar om Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala och de frågor vi arbetar för och de verksamheter föreningen driver. PR- gruppen arbetar i nära samarbete med styrelsen för RKUF Uppsala och är ansvarig för att hitta på nya kreativa möjligheter för lokalföreningen att synas. Gruppen har stor frihet men arbetar utifrån den upprättade kommunikationsplanen för det aktuella verksamhetsåret samt för de övergripande principerna som gäller för Röda Korset. Gruppen ansvarar bland annat för att utforma nytt kommunikationsmaterial i form av broschyrer och affischer. De arbetar även med att skapa spännande events både för potentiella medlemmar såväl som RKUF Uppsalas redan existerande medlemmar.

Exempel på aktiviteter för PR-gruppen kan vara:

- Framställa informationsmaterial så som affischer, broschyrer och videos.

- Besöka mässor och delta på evenemang.

- Skapa event: alla idéer är välkomna. Ett exempel är att RKUF Stockholms PR-grupp anordnar ett årligt välgörenhetsrace tillsammans med Handelshögskolans Studentkår. Där de 300 nyantagna Handelsstudenterna delas in i 20 grupper och tävlar under en timmes tid om vilken grupp som kan samla in mest pengar på stan = Succé! Det kan vidare t.ex. skapas loppisar eller ja vad för slags event som helst som PR-gruppen tycker skulle vara ett roligt sätt att marknadsföra RKUF Uppsala på.

Denna grupp har helt enkelt oändliga möjligheter där bara gruppens egen kreativitet och fantasi sätter gränserna. Är du en kreativ person som har idéer om hur Röda Korset Ungdomsförbund Uppsala kan marknadsföras? Vill du bli en del av PR-gruppen eller har du frågor? Eller vet du någon som skulle passa i PR-gruppen?
Inga förkunskaper eller speciella kriterier krävs utan det är desto viktigare att du har idéer och ett intresse av att marknadsföra föreningen och dess verksamheter.

Skicka en intresseanmälan till [email protected]!