UPPSALA

2011-07-21
21:11:41

Värsta torkan på 60 år i östra Afrika.
Och så kommer ett sådant tillfälle som ingen av oss önskar, men det är chans för oss RKUF:are att visa vår styrka och hjälpa andra. I östra Afrika har uteblivet regn lett till den torraste perioden på 60 år. Det är cirka tio miljoner människor som riskerar att drivas mot en svår hungersnöd. Torkan leder till missväxt, boskapsdöd och att en stor del av befolkningen mister sina inkomstmöjligheter. Det ankommer samtidigt stora mängder flyktingar från Somalia till södra Etiopien och andra veckan i juni hade redan 30 000 flyktingar passerat gränsen. Hälften av alla de barn som anländer till Etiopien är redan undernärda.
Röda Korset har agerat tidigt för att mildra effekter av torkan i regionen, men situationen är extrem och det behövs pengar för att ta itu med akuta behov! Men hur kan du då hjälpa till?
Skänk pengar genom antingen genom att sms:a AKUT TORKA till 72 900 och du skänker då 100 kronor. Eller så kan du klicka här och skänka en gåva online. Du kan även ge ditt bidrag genom att skänka valfri summa via BG 900-8004 eller PG 900 800-4. Märk betalningen "Torka".
Ett mycket enkelt sätt för oss att stödja kampen mot torkan är att klicka här och ni kommer då till ett facebookevent där vi tillsammans kan sprida ordet vidare till våra vänner och förhoppningsvis mobilisera ännu mer hjälp!
Så kom igen nu alla RKUF:are dags att sträcka en hjälpande hand och göra det vi gör bäst!!!
Bild: Jose Cendon / IFRC
Läs mer om torkan i Afrika på följande länkar: