UPPSALA

2014-06-18
23:35:00

Riksårsmötet 2014 - Dag 2

Lördagsmorgonen inleddes med en timmes påverkanstorg på Grand då ombud och övriga deltagare fick en sista chans att lämna kommentarer till propositionerna, motionerna och yrkandena som inkommit dagen innan. Så snart påverkanstorget avslutats blev det så dags för en utfrågning av samtliga kandidater till de olika förtroendeposterna. Kandidaterna fick först en del frågor av presidiet och uppmaningen att till vissa av frågorna ta ställning genom att ställa sig på ett led som visade deras åsikt i frågan likt en barometer. Det var en kul idé att försöka visa hur kandidaterna ställde sig i olika frågor men många upplevde tyvärr att ”barometer-metoden” var svår att tyda när kandidaterna ställde sig i mitten, då detta öppnade upp för tolkningsmöjligheter huruvida kandidatrenas åsikt befann sig någonstans mittemellan två extremer eller om de helt enkelt bara hade svårt att ta ställning i frågan.

 

Efter presidiets utfrågning ordnades en form av ”mingelutfrågning” där alla deltagare på plats fick möjlighet att gå runt och prata och ställa frågor till kandidaterna. Efter frågestunden lyftes sedan de enligt kandidaternas mening mest intressanta frågorna upp av presidiet så att alla fick en chans att höra dem.

 

Efter utfrågningen blev det god vegetarisk lunch innan årsmötet åter fortsatte genom att börja gå igenom och fatta beslut om de olika propositionerna och motionerna. Flera av Uppsalas ombud intog talarstolen och framförde bra argument till stöd för några av de yrkanden som Uppsala författade under påverkanstorget. 

 

Att RKUF i år fyller hela 18 år firades med söt marsipantårta med RKUF:s emblem under fikapausen. Efter pausen fortsatte årsmötet som innan lunch, med givande diskussioner, argumentering och beslut.

 

På kvällen serverades en tvårätters middag på Uppsala Stadsteater och efter det bjöds det in till fest på Grand. Goda alkoholfria drinkar serverades och glädje och musik var i harmoni under kvällen. För många var den stora höjdpunkten bandet Kärrgruvan som i hemlighet bjudits in att spela. Kort sagt var det ett festligt avslut på dagen. 

 

Hälsningar

Kommunikatören

 

Här syns ordförande Hala Mohammed, Tf. generalsekreterare Marika Eriksson samt avgående förbundsstyrelseledamot Dilem Guler under påverkanstorget. 
Linda Ekström (till höger på bilden) som tidigare varit aktiv i RKUF Uppsala var en av kandidaterna till förbundsstyrelsen. 
"Mingelutfrågning" med kandidaterna till förbundsstyrelsen. Här ställs frågor till Alexandra Sjölin Falk (i vit t-shirt).
Malin var framme vid talarstolen flera gånger, både som ombud och i egenskap av valberedning. 
Linus intar talarstolen och framför argument till stöd för Uppsalas yrkanden. 
Att RKUF fyller 18 år i år firades som sig bör med tårta dekorerad i sann RKUF-anda. 

 


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: