UPPSALA

2011-12-01
09:11:52

Att vara informatör.
Under det gångna styrelseåret har en roll kallad informatör tillkommit. Uppdraget som informatör består dels av medlemsvård och dels av kontaktansvar.

Medlemsansvar kan handla om att skicka brev till nytillkomna medlemmar och hälsa de välkomna i föreningen. Det kan också innebära att försöka nå ut till tidigare medlemmar och försöka få tillbaka dessa till föreningen. Medlemsansvaret blir mycket vad man själv gör det till men i princip kan det täcka allt som rör medlemskap som inte går under kommunikatörens områden.

Kontaktansvar består i att kontakta personer som vill bli frivilliga men som inte sökt till någon specifik verksamhet. För detta uppdrag gäller det dels att man gillar att prata med nya människor och är bra på att känna av människor och vad de kan passa i för verksamhet. Man måste också ha en inblick i de olika verksamheterna, vad de gör och hur mycket tid som förväntas av den potentiella frivillige.

Utöver dessa uppdrag, som ju är informatörens huvudansvar, så tillkommer styrelsemöten och diverse andra uppgifter som styrelsen delar mellan sig. Detta uppdrag tror jag lämpar sig för en person som är allgörare, dvs. inte har något specifikt intresse av en viss fråga utan tycker att det är viktigt att stärka föreningen som sådan för att RKUF ska få ett gott rykte och kunna fortsätta göra allt positivt som vi faktiskt gör runt om i Uppsala. En fördel med detta uppdrag är att man får väldigt bra överblick av en stor ideell organisation som Röda Korset samt att man får erfarenhet av styrelsearbete.

Mvh Sofia Gullberg

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: